top of page
  • hallitus1

Lontoon niityn talkoot 6.8.2022 Porin Reposaaressa

Perinnemaisemayhdistyksen Porin Reposaaren Lontoon niityn talkoot järjestetään lauantaina 6. elokuuta Reposfääri-festivaalin aikana klo 12-17. Talkoissa luvassa alueen niittoa ja heinien seivästystä. Lontoon niittyä hoitamalla edistetään monimuotoisuuden kannalta arvokkaan painolastikasvilajiston, kulttuurikasvilajiston ja paahdeympäristölajiston säilymistä eräässä Suomen hienoimmassa painolastimaiden monimuotoisuuskohteessa.


Kohteen hoitoa rahoitetaan vuosina 2022-2023 ympäristöministeriön Järjestö-Helmi -rahoituksella ja sitä on tukenut myös Porin Energia. Alue on myös liitetty osaksi Suomen ympäristökeskuksen yöperhosseurantaverkostoa ja tähän liittyen Porin kaupunki on järjestänyt keväällä 2022 pakastavalle perhosrysälle sähköt alueelle. Perinnemaisemayhdistys kiittää saamastaan tuesta.


Iiro Ikonen esittelee klo 14 alkaen alueen painolastikasveja sekä hoidon tavoitteita. Tero Aaltonen esittelee alueella havaittua perhoslajistoa (myös mikroperhoset) klo 15.


Makkaraa, vegaaniruokaa ja mukava seuraa tarjolla ja lähellä on eräs Suomen hienommista vaihtoehtofestivaaleista Reposfääri klo 13 alkaen.

Коментарі


bottom of page